Før du tar opp et lån, sørg for at disse tingene er i orden

Fleksibilitet i økonomien er viktig for både store og små husholdninger. Investeringene og utgiftene lar seg ikke alltid spre jevnt utover årets måneder.

En stor del av norske forbrukere har generelt god lønn, men svært få har i dag store summer i banken – eller i madrassen for den saks skyld. Det er dermed behov for finansiering tilpasset den enkelte forbruker. Dersom du har tenkt å låne penger, har vi noen tips til deg.

Ønsket lånebeløp 100000 kr


Eks: Effektiv rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682. Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 37,62%.

Ønsker du ikke å registrere deg?
Sjekk vår komplette sammenligning her!

 

Først må du tenke over hva du trenger å bruke penger til.

Dersom taket lekker eller bilen trenger reparasjon, er det nok ikke ønskelig å vente til feriepengene kommer om seks måneder før lekkasjen tettes eller bilen repareres. I slike situasjoner er det en mulighet å låne pengene. Det handler om at du selv må gjøre en vurdering av hvor viktig det er å få planene realisert raskt, før du tar avgjørelsen om å låne penger.

Så du har bestemt deg for å låne penger.

Hvor mye bør du låne?

For å låne penger må du kunne dokumentere at forholdet mellom total gjeld og inntekt tilsier at du kan klare å betjene lånet. De ulike bankene har også ulike krav og kriterier. Den som innvilger det høyest lånebeløpet eller er raskest til å behandle søknaden din er ikke alltid det beste valget. Du bør sjekke nettbanken din hva du normalt bruker pengene dine på.

Hvor mye ekstra kan du klare i renter og avdrag?

Å ha en realistisk plan for hvordan du skal betale tilbake lånet er viktig når du skal låne penger. Å være helt ærlig med seg selv vil lønne seg. Blir det veldig stramt er det lurt å sette opp et månedsbudsjett for husholdningen. Kanskje bør du også ta noen grep for å bedre hverdagsøkonomien?

Summarum Finans er en tjeneste som sammenligner lån, og som enkelt lar deg finne den beste banken eller megleren for dine behov. Vi sender ikke søknaden direkte til meglere eller utlånere. Vi forteller deg simpelthen hvilke alternativer som er de billigste og best passende til dine behov. Du velger selv hvilken tjeneste du vil benytte.

Ved hjelp av Summarum Finans kan du sammenligne og finne de beste lånealternativene. Gjennom vår samarbeidspartnere kan vi sikre at du mottar et best mulig tilbud basert på ditt individuelle behov.

SØK NÅ

Artikler