Hvordan finansiere bilen din med et lån uten sikkerhet?

Ønsket lånebeløp 100000 kr


Eks: Effektiv rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682. Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 37,62%.

Ønsker du ikke å registrere deg?
Sjekk vår komplette sammenligning her!

 

Vurderer du å kjøpe deg en ny bil, men er usikker på hvordan du skal gå frem for å finansiere kjøpet?

Det er i hovedsak tre varianter, lån med sikkerhet i bolig, lån med salgspant i bilen du kjøper og et rent forbrukslån uten sikkerhet. Det riktige valget for deg avhenger av forskjellige ting. Din alder, økonomiske situasjon og hvilken prisklasse bilen du vil kjøpe befinner seg, i er avgjørende for valget du tar. Finn.no, som er en av de mest populære markedsplassene for bruktbil, har over 50.000 bruktbiler til salgs til enhver tid. Her har du med andre ord både mye å tenke over og å velge mellom.

Det er samtidig ingen hemmelighet at uansett hva du velger, er det dyrt å eie bil. Det aller viktigste er å finne ut hvordan du unngår å betale unødvendige kostnader. Da må du finne ut hvordan du best mulig kan finansiere kjøpet i din situasjon. Det er altså flere måter å gjøre dette på. Vi vil ta for oss det mest aktuelle alternativet for deg som ikke kan stille sikkerhet, nemlig å ta i bruk et forbrukslån.

Forbrukslån til kjøp av bil

Kanskje du er på jakt etter en billig bruktbil? Dersom du befinner deg i den yngre målgruppen, kan det hende du er på utkikk etter en litt rimeligere bil. Det er da mulig å ta opp et lån uten sikkerhet for å finansiere kjøpet.

Siden du ved et lån uten sikkerhet ikke tar opp et veldig stort lån, vil lånet ha lavere etableringskostnader enn et ordinært billån. Du slipper for eksempel tinglysningsgebyr – et gebyr det offentlige tar for at lånetilbyderen skal kunne tinglyse salgspant i Løsøreregisteret i Brønnøysund. At det ikke tas pant i kjøretøyet, gjør det enklere å kjøpe og selge.

Du velger selv hva slags forsikring du skal ha

Kaskofritt lån er et annet navn på denne typen lån. Grunnen til at det kalles et kaskofritt lån er at du slipper å ta opp den aller dyreste forsikringen – full kasko. Det siste er obligatorisk hvis det er salgspant i bilen. Tar du opp et forbrukslån, står du helt fritt til å velge den forsikringen du vil. Et tap i bilens verdi går kun utover deg selv, og ikke banken. Dersom du har tenkt å kjøpe en eldre bil som ligger mellom 50 000 og 100 000 kroner i pris, kan en ansvarsforsikring være tilstrekkelig.

Tips til deg som vil ta forbrukslån til kjøp av bil

Undersøk om det er heftelser på bilen du skal kjøpe. Det er noe långiver gjør når det er salgspant, men som blir ditt ansvar hvis du tar forbrukslån.

Undersøk alltid flere långivere før du velger et lån. Betingelsene kan variere.

Bilens verdi forringes raskt. Prøv å betale ned lånet i samme tempo. Du bør gå i null når du ønsker å bytte den ut.

Summarum Finans er en tjeneste som sammenligner lån, og som enkelt lar deg finne den beste banken eller megleren for dine behov. Vi sender ikke søknaden direkte til meglere eller utlånere. Vi forteller deg simpelthen hvilke alternativer som er de billigste og best passende til dine behov. Du velger selv hvilken tjeneste du vil benytte.

Ved hjelp av Summarum Finans kan du sammenligne og finne de beste lånealternativene. Gjennom vår samarbeidspartnere kan vi sikre at du mottar et best mulig tilbud basert på ditt individuelle behov.

SØK NÅ

Artikler