Hvordan finansiere oppussingen med lån uten sikkerhet?

Når det gjelder oppussing er vi nordmenn i Europa-toppen. Denne trenden er heller ikke ventet å avta. Tall fra Prognosesenteret viste at 1 million husstander planla å pusse opp boligen i 2017. I 2016 brukte nordmenn hele 70 millioner kroner på å pusse opp boligene sine. Det er ikke forventet at tallet skal bli lavere for 2017.

Ønsket lånebeløp 100000 kr


Eks: Effektiv rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682. Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 37,62%.

Ønsker du ikke å registrere deg?
Sjekk vår komplette sammenligning her!

 

Hva koster oppussingen?

Prisen på oppussing varierer. Alt fra et par hundrelapper på tapet og maling, til flere hundre tusen på helrenovering. Å pusse opp bad og kjøkken er det som koster mest. Få derfor et prisoverslag på hele jobben for dette fra en håndverker før du setter i gang. Det er viktig å vite hvor mye du må betale og hvor mye du eventuelt trenger å låne. Anbudsforslag fra flere firmaer er å foretrekke, men vær forsiktig med automatisk velge det laveste. Sjekk referanser og at det er tydelig spesifisert i anbudet hva håndverkeren skal gjøre.

Det er mange som tar opp lån for å gjennomføre oppussingen. De ønsker å få jobben gjort. Noen kan ha et øyeblikkelig behov for å pusse opp siden det fort kan bli mye dyrere å vente med å fikse enkelte problemer. Det kan være råte og fuktskader. Det er også bedre å fikse isolasjon på gamle vinduer i stedet for å betale dyre strømregninger.

Lån til oppussing

Det finnes imidlertid flere ulike måter å finansiere ditt oppussingsprosjekt på. Det beste er antakelig om du kan utvide boliglånet ditt. Hvis det ikke går, kan du vurdere å ta opp et forbrukslån.

Det er mange som velger å finansiere oppussingen med et usikret lån, til tross for at mange også sparer opp egne midler. I første halvår av 2015 ble det i gjennomsnitt tatt opp nye forbrukslån i Norge med 110 000 kroner. For samme tid i 2016 ble det tatt opp 133 000 kroner. Dette tilsvarer en økning på 21 %. Ifølge SIFO-rapporten om den økonomiske situasjonen i norske husholdninger fra 2015, hadde omtrent 14 % av alle forbrukslånene oppussing som formål. Dette inkluderte alt fra total renovering til estetikk og nødvendig vedlikehold.

Fordeler med forbrukslån

Det er både fordeler og ulemper ved å ta opp forbrukslån. Fordelen med et forbrukslån til oppussing er at du slipper å stille sikkerhet for lånet. Ulempen er at ettersom banken tar en større risiko, blir renten høyere enn ved andre lån. Å ta et usikret lån med en kort nedbetalingstid kan likevel være billigere enn å ha et sikret lån med lavere rente over en lang periode.

Forbrukslån er et godt alternativ dersom du låner et mindre beløp og har mulighet til å betale tilbake innen 2-3 år. Dette krever imidlertid at du har mulighet til å betale ned på lånet hver måned, og er bevisst på din økonomiske situasjon.

Noen tips til deg som pusser opp:

  • Sett opp et budsjett du holder deg til, og inkluderer gjerne en liten buffer i tilfelle det skulle dukke opp noe uventet.
  • Det kan være å dele lånet opp og låne i flere omganger under oppussingsperioden dersom det er en større jobb.
  • Ikke ta det første og beste lånet. Det er viktig å sammenligne vilkår for å finne det beste alternativet for deg.
  • Vurder din økonomiske kapasitet til nedbetaling. Selv om långiver skulle godkjenne låneopptaket bør du se hen til ditt vanlige forbruk. Klarer du i tillegg til dette å betjene forbrukslånet? Bør du betale ned annen gjeld før du tar opp nytt lån? Er det andre forestående utgifter som kan dukke opp i nærmeste framtid?

 

Summarum Finans er en tjeneste som sammenligner lån, og som enkelt lar deg finne den beste banken eller megleren for dine behov. Vi sender ikke søknaden direkte til meglere eller utlånere. Vi forteller deg simpelthen hvilke alternativer som er de billigste og best passende til dine behov. Du velger selv hvilken tjeneste du vil benytte.

Ved hjelp av Summarum Finans kan du sammenligne og finne de beste lånealternativene. Gjennom vår samarbeidspartnere kan vi sikre at du mottar et best mulig tilbud basert på ditt individuelle behov.

SØK NÅ

Artikler