Hvordan finansiere ferien med et lån uten sikkerhet?

Ønsket lånebeløp 100000 kr


Eks: Effektiv rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682. Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 37,62%.

Ønsker du ikke å registrere deg?
Sjekk vår komplette sammenligning her!

 

Nordmenn reiser hele tiden. Spesielt om sommeren. For de fleste nordmenn betyr sommeren ferie, og gjerne en eller flere utenlandsreiser med familien eller på egenhånd. Det er stort sett bare et problem som hindrer oss fra å reise jorda rundt, og det er selvsagt pengene. Dersom ferien nærmer seg, har du kanskje en del bekymringer rundt hvordan du skal finansiere den. Ikke fortvil! Vi hjelper deg. Vi vil i denne artikkelen gi deg noen tips slik at ferien blir vellykket.

Det beste er selvfølgelig å ha penger disponibelt på kontoen når den tiden kommer. Men har du begynt i ny jobb, vil du ikke få utbetalt feriepenger dette året. Det kan også være at du allerede har brukt dem på andre presserende utgifter, som oppussing av bolig eller reparasjon av bil.

Da er det en mulighet å ta opp et ferielån. Et ferielån passer både til små og store ferier. Denne typen lån har imidlertid en rekke fallgruver som det er viktig å holde seg unna. Her får du informasjonen du trenger for å ta et godt valg for privatøkonomien.

Hva er et ferielån?

Kort sagt er et ferielån et forbrukslån du tar opp for å finansiere ferien. Forbrukslån er igjen et lån uten sikkerhet. Dette betyr at långiver ikke tar pant i bolig eller andre eiendeler for å godkjenne lånet.

For at du skal kunne få ferielån er det en del ting som må være på plass:

  • Du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger. Det er få långivere som godkjenner lån til personer som har en slik anmerkning. Det er i så fall snakk om refinansiering med pant.
  • Du må være myndig dersom du ønsker å søke om ferielån. Mange långivere har enda høyere aldersgrense.
  • For at din søknad skal kunne vurderes, må du være registrert i folkeregisteret.
  • Du må selvfølgelig ha en inntekt som er høy nok til å tilbakebetale lånet. Mange långivere oppgir en minsteinntekt, vanligvis mellom 120 000 og 200 000 kroner i året. Men du er ikke garantert lån bare fordi du tjener mer enn oppgitt minsteinntekt. Det avhenger av en helhetsvurdering av din økonomi.

Du kan i dag låne inntil 500 000 kroner uten sikkerhet. Det holder selvfølgelig i lange baner til å finansiere en ferie. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på hvilken økonomisk forpliktelse et ferielån er før du takker ja.

Hva koster et ferielån?

Når det ikke tas pant i et lån medfører dette en større risiko for långiver. Da er det kun inntekt som blir stående som sikkerhet for lånet. Skulle du miste denne er sannsynligheten stor for at du ikke vil klare å betjene lånet. På grunn av dette er det derfor en høy effektiv rente på lån uten sikkerhet. Det er vanlig at den ligger mellom 10 % og 25 %. Sammenligner du med et boliglån med sikkerhet i boligen, er dette skyhøyt. Renten vil også avhenge av hvor stort lån du tar opp. Tommelfingregelen her er at et større lån medfører en lavere rente og motsatt. Totalkostnaden på lånet vil også bli påvirket av lengden på nedbetalingsperioden.

Et forbrukslån til ferie faller likevel rimeligere enn om du tar den på kredittkortet med samme tilbakebetalingstid.

Men det skal selvfølgelig betales tilbake. Helst så fort som mulig. Du bør ha evne til å betale det ned på tre eller fire måneder. Det er kjedelig om det fortsatt ikke er borte når du tar ferie neste år.

Tips til deg som vil ta et ferielån:

  • Undersøk markedet for ferielån nøye før du låner. Det finnes nemlig et hav av forbrukslåntilbydere på markedet i dag. Alle ønsker å skaffe seg deg som kunde. Du kan derfor regne med å bli konfrontert med en rekke fristende tilbud. Disse tilbudene er nødvendigvis ikke så gode som de ser ut til å være.
  • Før du søker om ferielån er det viktig å gjøre deg godt kjent med markedet for lån uten sikkerhet. Finn ut hva slags rentetilbud du kan regne med, i tillegg til hvilken fleksibilitet som tilbys av de forskjellige långiverne.
  • Det er viktig at du har en god plan for hvordan du skal betale ned ferielånet. Du bør sette opp en nedbetalingsplan i forbindelse med oppstart av.

 

Summarum Finans er en tjeneste som sammenligner lån, og som enkelt lar deg finne den beste banken eller megleren for dine behov. Vi sender ikke søknaden direkte til meglere eller utlånere. Vi forteller deg simpelthen hvilke alternativer som er de billigste og best passende til dine behov. Du velger selv hvilken tjeneste du vil benytte.

Ved hjelp av Summarum Finans kan du sammenligne og finne de beste lånealternativene. Gjennom vår samarbeidspartnere kan vi sikre at du mottar et best mulig tilbud basert på ditt individuelle behov.

SØK NÅ

Artikler