Hvordan ta opp/søke om lån?

Er du fristet til å ta opp lån? I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips som vi mener kan hjelpe deg på din vei mot det perfekte lånet. Vi vil blant annet fortelle deg hva bankene ser etter når du søker lån.

Ønsket lånebeløp 100000 kr


Eks: Effektiv rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682. Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 37,62%.

Ønsker du ikke å registrere deg?
Sjekk vår komplette sammenligning her!

 

Men først vil vi bare nevne en ting du helt klart bør være obs på. Ofte får man nemlig tilbud om å betale kontant eller å inngå en avtale om kredittkjøp i butikken. Du må være klar over at det å handle på kreditt ofte er veldig dyrt. Plutselig kan et kjøp på et par tusen kroner koste deg mer enn det dobbelte på grunn av høye renter på slike kortsiktige lån. Er du usikker på hva et kredittkjøp er? Et kredittkjøp er en avtale om utsettelse med betaling av kjøpesummen eller en del av den. Det er både fordeler og ulemper ved å inngå en avtale om kredittkjøp. Fordelene er at du blant annet får varen utlevert før du har betalt for den. Ulempen derimot er at varen blir dyrere enn ved kontantkjøp. I tillegg til å betale kjøpesummen må du jo også betale renter og gebyrer. Rentene er ofte skyhøye og de samlede kostnadene kan derfor bli svært høye.

Først og fremst. Når er det viktig å ta opp et lån? Hva er det som skal til før det er riktig å ta opp lån? Kanskje gjelder det din families velferd. Kanskje dreier det seg om utbedringer eller innkjøp som vil gi en betydelig økt livskraft eller komfort. En fasit finnes ikke. Hvilke behov som er store nok eller viktige nok er helt opp til deg å bestemme. Du kjenner best din egen situasjon. Vi har imidlertid laget noen tips/hint til deg som vurderer å ta opp lån.

  • Banken ser på inntekten din, målt opp mot den totale gjelden du vil sitte igjen med etter et boligkjøp. Klarer du å betjene det lånet du ønsker? Dette er et viktig spørsmål for banken. Fordi man aldri kan spå med sikkerhet hvordan lånerenten vil utvikle seg over tid, tar banken høyde for at det kan skje er renteøkning på 5 % og at du selv da skal være kapabel til å betjene lånet med den inntekten du har.
  • Du skal også ha evnen til å betale ned lånet, med både renter og avdrag, i løpet av 25 år.
  • Du bør ikke ha noen betalingsanmerkninger. Helst ingen purringer heller. Så du må være flink og betale regningene dine.
  • Vis ydmykhet og gi et ryddig inntrykk. Gir du uttrykk for ting du ikke forstår vil banken foretrekke dette fremfor at du later som du skjønner det som blir sagt. Litt ydmykhet viser bare at du er oppriktig interessert i å gjøre dette riktig.

 

Summarum Finans er en tjeneste som sammenligner lån, og som enkelt lar deg finne den beste banken eller megleren for dine behov. Vi sender ikke søknaden direkte til meglere eller utlånere. Vi forteller deg simpelthen hvilke alternativer som er de billigste og best passende til dine behov. Du velger selv hvilken tjeneste du vil benytte.

Ved hjelp av Summarum Finans kan du sammenligne og finne de beste lånealternativene. Gjennom vår samarbeidspartnere kan vi sikre at du mottar et best mulig tilbud basert på ditt individuelle behov.

SØK NÅ

Artikler